Team Halla

Vi på Halla Foder vill givetvis presentera vårt Team Halla för er. Här kan ni läsa om alla Team Halla representanterna, vad de tycker om maten och varför de har valt att utfodra med just Halla Swedish Pet Food. Tveka inte heller att kontakta dem för att prata mer.

 

Vill du veta mer om Team Halla, eller bli en representant? Hör av dig till order@hallafoder.se

Hannah & Jeremias

Naturen är grunden till allt det vi gör. Vi lever tillsammans med årstiderna och vårt arbete är beroende av de olika årstiderna.
Vi har Alaskan Huskies. De har inte riktigt någon rasstandard så de kan se ut på alla dess olika sätt och ha många olika egenskaper. Man kan verkligen få en hund som passar de aktiviteter man tycker om att göra tillsammans med sin hund.
Det är viktigt för oss att de känner sig trygga i den mängd olika situationer de ställs inför under sitt liv hos oss. Alla hundar är olika individer så för oss handlar det om att lära känna varenda en av dem, vilka deras styrkor och svagheter är som individer.
Då våra hundar är arbetande atleter, och vi bor i Norrbotten där det kan bli kallt, har vi väldigt höga krav på maten vi ger dem. De behöver mycket mat med högt fett- och proteininnehåll där varje kalori räknas, dvs inga “tomma kalorier. Därför är både vi och hundarna väldigt nöjda med Halla Pet Food!

Yngve och Yvette Hoel

Yngve and Yvette är syskonparet som har tillhört världseliten i draghundssport/nordisk stil under flera år. De är båda bland Norges mest meriterade idrottsutövare med 61 respektive 10 medaljer från VM och EM (inklusive totalt 17 VM-guld). Yngve (på bild) är regerande mästare i Europa och Norge och har dessutom vunnit två norska kungapokaler.
– Tillsammans har vi fem hundar som är en blandning av vorsteh, pointer och greyhound. Hundar och draghundsport har alltid varit en del av våra liv. Vi är uppvuxna med vorsteh-hundar och varit aktiva i flera olika idrotter, framförallt längdåkning.
Ett riktigt bra foder är helt avgörande för att hundarna ska kunna fungera i vardag såväl som i tävlingssammanhang. Fodret ska vara näringsrikt och tillverkat av bra råvaror med en perfekt sammansättning av fett, protein, kolhydrater och viktiga näringsämnen. Därför är det fantastiskt för oss att ha Halla Pet Food med i laget!

Elin Åström

Jag heter Elin Åström och är aktiv inom draghundssporten, både sommar och vinter. Jag fastnade för sporten för ca 15 år sedan. Jag var då nyinflyttad i Härnösand och en av deras klubbmedlemmar såg mig skida omkring i spåren med min hund Nallo som var en blandning mellan husky och gråhund. Jag blev då inbjuden till klubbens draghundstävling som skulle anordnas redan samma helg. Jag hade aldrig ägt någon skateutrustning, men det var inget hinder då en av dom tävlande kunde sälja mig en begagnade utrustning på parkeringen innan tävlingen startade. Trots en icke så dragvillig hund och att vi var minuter efter alla andra så fastnade jag för sporten. Jag har sedan dess tävlat mycket både i nordisk stil vinter och på barmark. Jag älskar träning, både min egen och hundarnas, och ser det som en spännande utmaning att se hur bra vi kan bli tillsammans.
Idag har jag en 2-årig blandras (vorsteh, pointer och greyhound) som heter Buster. Jag ser fram emot mängder av träningstimmar och många roliga tävlingar tillsammans med honom.

För att ge min hund dom bästa förutsättningarna att ta till sig träningen på ett bra sätt och kunna prestera på toppen av sin förmåga när det är tävling så är det enormt viktigt att han får ett väl sammansatt foder som ger honom allt han behöver, därför ger jag Halla Pet Food.

Madelene Nord

Draghundsförare och Längdskidåkerska

Jag heter Madelene Nord och är en elitsatsande draghundsförare och längdskidåkerska. Intresset för idrott har genomsyrat större delen av min uppväxt där framförallt längdskidåkningen legat mig varmast om hjärtat. År 2013 fick jag även upp ögonen för en fantastisk rolig sport där man får kombinera sitt djurintresse med idrott, nämligen draghund (nordisk stil, längdskidåkning efter hund). Samma år köpte jag min första vorsteh, Ero, och ett år senare tog vi vår första SM-medalj tillsammans och tätt inpå ett EM-silver. Därefter har framgångarna bara växt med såväl VM-placeringar som nya mästerskapstitlar och målet är att en dag bli bäst i världen! Numera består flocken av ytterligare två vorsteh hundar (Simba och Dunder) samt en blandrastik (Edda).
För mig är valet av ett bra foder till mina hundar A och O. Utan ett hållbart och näringsrikt foder skulle hundarna aldrig kunna prestera på den höga nivå som dem idag gör. För att bibehålla och samtidigt bygga upp en god muskelkondition krävs det med andra ord ett kvalitativt och näringsrikt foder som dessutom består av många viktiga näringsämnen. Och det är precis det Halla Pet Food gör! Att det dessutom är svensktillverkat gör det desto bättre.

 Jonas Johansson

Hej jag heter Jonas Johansson. Jag jobbar som säljare i en vapenbutik. Driver även Kryckeskallets Kennel sedan 2014. Där är fokus på Norsk älghund grå. På min fritid sköter jag om jakten på Stora Eks egendom samt driver projektet Jakten för alla. Jakten för alla är ett projekt för visa och inspirera andra i liknande situation att komma ut i vår underbara natur på olika sätt så som jakt, fiske eller vandring. Jag själv är nämligen lårbensamputerad sedan 11 års ålder och brinner för jakten med mina hundar.
Jag jagar väldigt mycket med mina hundar. Och vill därför ha ett allsidigt foder till dom med mycket energi i. Utan ett näringsrikt och bra foder så skulle inte mina hundar orka prestera under våra dagar i skogen. Jag använder Halla Pet Food Prestation men under den intensivaste perioden på jaktsäsongen så toppar jag det med färskfoder i huvudsak kyckling exklusiv. Jag ser en snabb återhämtning hos mina hundar efter en tuff jaktdag. Dom är även väldigt bra i magen och fina i pälsen.

Johan Hansson & Tass

Jag heter Johan Hansson och arbetar som polishundförare i Skaraborg. Jag har tidigare arbetat som hunddressör i Försvarsmakten.
Under mina år med hundar som arbete såväl som fritidsintresse har det blivit mycket tydligt för mig att val av foder spelar en väsentlig roll. En polishunds liv är ofta krävande och dom måste klara av att arbeta i tuffa miljöer och i ur och skur. För att orka göra detta varje dag krävs ett bra foder. Jag har valt att ge mina hundar Halla Pet Food då det innehåller allt mina hundar behöver för att kunna prestera på bästa sätt.

Tova-Liza Willenfeldt

I västra Härjedalen bor jag och mina 6 hundar som jag tävlar framgångsrikt tillsammans med i olika grenar inom draghundssporten. Vi tävlar främst på sprintdistanser med 2- eller 4-spann med både släde och skidor.
Det är inte bara i tävlingsspåret jag trivs med mina hundar, vi lever ett väldigt aktivt liv tillsammans med både arbete och lek i fjällen. Jag är renägare i Sveriges näst sydligaste sameby och använder mig av lapsk vallhund i arbetet med renarna, som även de måste kunna prestera på topp i arbetet. Det finns många likheter i kraven som ställs på tävlande draghundar och en arbetande renvallare. Långa dagar i krävande klimat där hunden måste ha rätt förutsättningar för att klara av en otroligt tuff uppgift. Fodret är det som helt enkelt bara måste fungera, det måste ge hundarna den näring deras kroppar behöver samtidigt som det är så smakligt som möjligt så att hunden väljer att äta det oavsett hur trött den är.
Mina hundar äter Prestation och Elit med stor aptit och jag kompletterar under tävlingssäsongen och med Hallas färskfoder för att locka hundarna att få i sig mer vätska. Eftersom vår livsstil kräver så mycket av hundarnas foder vågar jag säga att Hallas foder uppfyller alla mina krav.

Peter Ahlberg

Jag har jagat sedan jag var ca 15 år gammal och är numera hundförare. Jag går ofta på eftersök med mina hundar men också under vanlig jakt. I dagsläget två Jämthundar som jagar främst vildsvin men också älg och björn. Hundarna har ätit Halla Pet Food under många år och det är ett underbart foder. Vi kombinerar färskfoder med torrfoder Prestation Performance 26-20 för att ge full energi under jaktsäsongen. Hundarna återhämtar sig mycket bra med detta foder. De håller sig starka och friska samt att de får en otroligt fin päls bra tänder och muskler.

Leif Carlsson

Jag heter Leif Carlsson och är född 1949 i Vårgårda. Vid tio års ålder kom den första hunden in i mitt liv efter kraftig bearbetning av min far. Önskemålet var en boxer, resultatet blev en drever. Efter några år försökte jag med begränsad framgång utföra diverse dressyr­övningar med detta djur. Min far som observerade detta uppmanade mig att omgående upphöra med detta då jag riskerade att förstöra hans jakthund.

1968 började jag min yrkesbana som Polis. 1975 lyckades jag att bli antagen som hundförare. Jag tilldelades en helsvart schäferhund vid namn Beppe. Han blev nordisk mästare för polishundar och kom att stå för ett antal lyckade tjänsteingripanden. Med denna hund grundlades mitt tävlingsintresse. Parallellt med tjänstehundsarbetet har jag också under hela denna tid varit aktiv på tävlingssidan inom SBK. Ytterligare två schäfrar avlöste den första. Hund nr 2 blev svensk och nordisk polismästare och gjorde även en civil SM start i skyddshundsgruppen. ”Apache” blev en mycket duktig tjänstehund och var en av de första som i modern tid tränades till att utföra spår på hårt underlag inom polisen efter influenser från England via Norge. Hund nr 3 blev en effektiv tjänstehund och blev SM vinnare 3 gånger inom polisen. Även denna hund gjorde en Civil SM start i skyddshundsgruppen.

Vi utfodrar stolt med Hallafoder. Halla Medium är enligt vår mening lagom kraftigt för hundarna för att klara såväl arbete som träning. Våra avelsmål är en fungerande arbetshund, vilken skall fungera till såväl tjänst som tävling samt att vara familjehund.

Top