Team Halla

Vi på Halla Foder vill givetvis presentera vårt Team Halla för er. Här kan ni läsa om alla Team Halla representanterna, vad de tycker om maten och varför de har valt att utfodra med just Halla Swedish Pet Food. Tveka inte heller att kontakta dem för att prata mer.

 

Vill du veta mer om Team Halla, eller bli en representant? Hör av dig till anna.klang@hallafoder.se

Jens Ohlson

Jag har över 40 års erfarenhet av att jakt och att jaga med olika typer av jakthundar. Det är väldigt viktigt att hundarna får i sig ett bra lättsmält foder för att kunna tillgodogöra sig all näring och energi på bästa sätt. Det är även viktigt att kunna variera mellan olika sorter så man kan välja den varianten som passar bäst, beroende på typ av aktivitet. Under jaktsäsong väljer jag att ge ett högenergifoder, medans under lugnare perioder ger jag en sort med lägre energiinnehåll.
Jag har även 20 års erfarenhet av att vara hundförare inom polisen. Även där är det väldigt viktigt att ha ett foder som ger hundarna bästa förutsättningarna att utföra sina arbetsuppgifter på bästa sätt.
Tillsammans med min sambo har jag ett flertal olika hundar av varierande raser. Halla är ett självklart val då det uppfyller samtliga krav jag ställer på ett foder, samtidigt vet jag att det verkligen fungerar! Allt för att hundarna ska må bra och kunna prestera på bästa sätt.

Anna Klang

Jag har uppfödning av American Akita och under nästa år kommer även kennelns första (bruks) Schäferkull att födas. Jag har haft min kennel sedan 2001 och har sedan dess fött upp flertalet internationella multichampions och multivinnare. Jag har under åren tävlat framgångsrikt i utställning, bruks- & tävlingslydnad. Tillsammans med min sambo har jag flertalet olika hundar av varierande raser. Jag utbildar tjänstehundar och tycker om det mesta inom hundsporten, men brinner lite extra för tjänstehundsbiten med specialsök. Jag har även fått upp intresset för K9 Biathlon, där jag under 2019 gjort några starter. Vet att det kommer bli många fler under 2020.
Halla Pet Food är ett självklart val då det uppfyller samtliga krav jag ställer på ett foder, samtidigt vet jag att det verkligen fungerar! Allt för att hundarna ska må bra och kunna prestera på bästa sätt. Beroende på säsong/prestation varierar jag sort, hundarna ska alltid få i sig rätt mängd energi och näring. I Hallas fodersortiment finns alltid ett foder som passar varje hund. Mina hundars resultat talar för sig själva…

Anna Gustafsson & Lando

Lando är min farthållare på draghundstävlingarna, han äter Halla Elit och Hallas färskfoder kyckling exklusiv.
Tillsammans med Lando har jag placerat mig på toppen med flertalet segrar i barmarks SM i klassen DCW-B de senaste 3 åren. Och även genomfört samtliga etapper av Trophée Des Montagnes 2019, vilket är totalt ca 60km fördelat på 10 etapper under 9 dagar.
Vi har även startat några K9 biathlonlopp & nordisk stil, allt detta vid sidan om att Lando till yrket är polishund. Jag har valt Halla Pet Food för att det ger Lando allt det han behöver för att prestera på topp, både på tävlingar samt i tjänsten.

Madelene Nord

Draghundsförare och Längdskidåkerska

Jag heter Madelene Nord och är en elitsatsande draghundsförare och längdskidåkerska. Intresset för idrott har genomsyrat större delen av min uppväxt där framförallt längdskidåkningen legat mig varmast om hjärtat. År 2013 fick jag även upp ögonen för en fantastisk rolig sport där man får kombinera sitt djurintresse med idrott, nämligen draghund (nordisk stil, längdskidåkning efter hund). Samma år köpte jag min första vorsteh, Ero, och ett år senare tog vi vår första SM-medalj tillsammans och tätt inpå ett EM-silver. Därefter har framgångarna bara växt med såväl VM-placeringar som nya mästerskapstitlar och målet är att en dag bli bäst i världen! Numera består flocken av ytterligare två vorsteh hundar (Simba och Dunder) samt en blandrastik (Edda).
För mig är valet av ett bra foder till mina hundar A och O. Utan ett hållbart och näringsrikt foder skulle hundarna aldrig kunna prestera på den höga nivå som dem idag gör. För att bibehålla och samtidigt bygga upp en god muskelkondition krävs det med andra ord ett kvalitativt och näringsrikt foder som dessutom består av många viktiga näringsämnen. Och det är precis det Halla Pet Food gör! Att det dessutom är svensktillverkat gör det desto bättre.

Carolina Flyckt

Jag har hundar i alla åldrar från pensionär till valp och alla energinivåer däremellan, Halla har fodret för dem alla. I mitt jobb som hundinstruktör och aktivt tävlande i Agility ser man hur stor roll hundarnas foder spelar både i vardag, träning och tävling. För mig är det även viktigt att hundarnas mat är svenskproducerat. Halla är ett foder jag stolt ger mina hundar. 

 Jonas Johansson

Hej jag heter Jonas Johansson. Jag jobbar som säljare i en vapenbutik. Driver även Kryckeskallets Kennel sedan 2014. Där är fokus på Norsk älghund grå. På min fritid sköter jag om jakten på Stora Eks egendom samt driver projektet Jakten för alla. Jakten för alla är ett projekt för visa och inspirera andra i liknande situation att komma ut i vår underbara natur på olika sätt så som jakt, fiske eller vandring. Jag själv är nämligen lårbensamputerad sedan 11 års ålder och brinner för jakten med mina hundar.
Jag jagar väldigt mycket med mina hundar. Och vill därför ha ett allsidigt foder till dom med mycket energi i. Utan ett näringsrikt och bra foder så skulle inte mina hundar orka prestera under våra dagar i skogen. Jag använder Halla Pet Food Prestation men under den intensivaste perioden på jaktsäsongen så toppar jag det med färskfoder i huvudsak kyckling exklusiv. Jag ser en snabb återhämtning hos mina hundar efter en tuff jaktdag. Dom är även väldigt bra i magen och fina i pälsen.

Elisabeth och Reino Oskarsson

Elisabeth och Reino Oskarsson driver sedan 1997 Hedeforsens Kennel som är seriös hundavel med kvalitet i fokus. Hedeforsens Kennel startade redan år 1975. Namnet Hedeforsen kommer från en ort i Lerum utanför Göteborg, där hela idén till kenneln började gro, alltså var kennelnamnet givet!
Det är vi, Elisabeth och Reino Oskarsson som har ett gemensamt mål – att få fram de bästa hundarna för de tuffaste jobben. Hedeforsens Kennel föder upp schäferhundar som skall klara arbetsuppgifter inom polis, försvar, tull och ett antal olika typer av specialuppdrag. Vi avlar målmedvetet för att få fram mentalt stabila och friska hundar. Vår ambition är att hela kullarna skall genomgå MH (Mentaltest Hund). Många av våra valpar går i ung ålder till polis och Försvarsmakten, och där genomgår valparna deras L-tester.
Under alla år har kenneln jobbat med att förbättra mentalitet och hälsostatus, det har varit en självklarhet för oss eftersom vi professionellt arbetar med hundar till polis, narkotikahund, tjänstehund försvarsmakten, även sökhundar i privat tjänst t ex mögel, röta och gashund. Från 1990 och fram till dags datum har kenneln levererat ca 500 hundar till Försvarsmakten ett 90-tal hundar till Polismyndigheten ca 15 narkotikahundar och ett 30-tal andra sökhundar.
Kenneln har haft Årets Polishund 2 gånger, Årets Narkotikahund 2 gånger och flera minhundar som fått hedersomnämnanden i FN-tjänst. Kennelns inriktning har varit och är arbetande hundar.

Tuvali Norberg & Tuff

Jag är en aktiv tjej på 14 år. Jag och min fluffiga hund Tuff tränar och tävlar agility tillsammans.
Tuff är en 4 år gammal sheltie. Vårt gemensamma mål är att fortsätta träna och tävla.
Jag älskar min hund och vill att han ska må bra, därför får han Halla Pet Food varje dag… för det är det enda foder han vill ha.

Johan Hansson & Tass

Jag heter Johan Hansson och arbetar som polishundförare i Skaraborg. Jag har tidigare arbetat som hunddressör i Försvarsmakten.
Under mina år med hundar som arbete såväl som fritidsintresse har det blivit mycket tydligt för mig att val av foder spelar en väsentlig roll. En polishunds liv är ofta krävande och dom måste klara av att arbeta i tuffa miljöer och i ur och skur. För att orka göra detta varje dag krävs ett bra foder. Jag har valt att ge mina hundar Halla Pet Food då det innehåller allt mina hundar behöver för att kunna prestera på bästa sätt.

Tova-Liza Willenfeldt

I västra Härjedalen bor jag och mina 6 hundar som jag tävlar framgångsrikt tillsammans med i olika grenar inom draghundssporten. Vi tävlar främst på sprintdistanser med 2- eller 4-spann med både släde och skidor.
Det är inte bara i tävlingsspåret jag trivs med mina hundar, vi lever ett väldigt aktivt liv tillsammans med både arbete och lek i fjällen. Jag är renägare i Sveriges näst sydligaste sameby och använder mig av lapsk vallhund i arbetet med renarna, som även de måste kunna prestera på topp i arbetet. Det finns många likheter i kraven som ställs på tävlande draghundar och en arbetande renvallare. Långa dagar i krävande klimat där hunden måste ha rätt förutsättningar för att klara av en otroligt tuff uppgift. Fodret är det som helt enkelt bara måste fungera, det måste ge hundarna den näring deras kroppar behöver samtidigt som det är så smakligt som möjligt så att hunden väljer att äta det oavsett hur trött den är.
Mina hundar äter Prestation och Elit med stor aptit och jag kompletterar under tävlingssäsongen och med Hallas färskfoder för att locka hundarna att få i sig mer vätska. Eftersom vår livsstil kräver så mycket av hundarnas foder vågar jag säga att Hallas foder uppfyller alla mina krav.

Peter Ahlberg

Jag har jagat sedan jag var ca 15 år gammal och är numera hundförare. Jag går ofta på eftersök med mina hundar men också under vanlig jakt. I dagsläget två Jämthundar som jagar främst vildsvin men också älg och björn. Hundarna har ätit Halla Pet Food under många år och det är ett underbart foder. Vi kombinerar färskfoder med torrfoder Prestation Performance 26-20 för att ge full energi under jaktsäsongen. Hundarna återhämtar sig mycket bra med detta foder. De håller sig starka och friska samt att de får en otroligt fin päls bra tänder och muskler.

Leif Carlsson

Jag heter Leif Carlsson och är född 1949 i Vårgårda. Vid tio års ålder kom den första hunden in i mitt liv efter kraftig bearbetning av min far. Önskemålet var en boxer, resultatet blev en drever. Efter några år försökte jag med begränsad framgång utföra diverse dressyr­övningar med detta djur. Min far som observerade detta uppmanade mig att omgående upphöra med detta då jag riskerade att förstöra hans jakthund.

1968 började jag min yrkesbana som Polis. 1975 lyckades jag att bli antagen som hundförare. Jag tilldelades en helsvart schäferhund vid namn Beppe. Han blev nordisk mästare för polishundar och kom att stå för ett antal lyckade tjänsteingripanden. Med denna hund grundlades mitt tävlingsintresse. Parallellt med tjänstehundsarbetet har jag också under hela denna tid varit aktiv på tävlingssidan inom SBK. Ytterligare två schäfrar avlöste den första. Hund nr 2 blev svensk och nordisk polismästare och gjorde även en civil SM start i skyddshundsgruppen. ”Apache” blev en mycket duktig tjänstehund och var en av de första som i modern tid tränades till att utföra spår på hårt underlag inom polisen efter influenser från England via Norge. Hund nr 3 blev en effektiv tjänstehund och blev SM vinnare 3 gånger inom polisen. Även denna hund gjorde en Civil SM start i skyddshundsgruppen.

Vi utfodrar stolt med Hallafoder. Halla Medium är enligt vår mening lagom kraftigt för hundarna för att klara såväl arbete som träning. Våra avelsmål är en fungerande arbetshund, vilken skall fungera till såväl tjänst som tävling samt att vara familjehund.

Top