Team Halla

Vi på Halla Foder vill givetvis presentera vårt Team Halla för er. Här kan ni läsa om alla Team Halla representanterna, vad de tycker om maten och varför de har valt att utfodra med just Halla Swedish Pet Food. Tveka inte heller att kontakta dem för att prata mer.

 

Vill du veta mer om Team Halla, eller bli en representant? Hör av dig till order@hallafoder.se

Hannah & Jeremias

Naturen är grunden till allt det vi gör. Vi lever tillsammans med årstiderna och vårt arbete är beroende av de olika årstiderna.
Vi har Alaskan Huskies. De har inte riktigt någon rasstandard så de kan se ut på alla dess olika sätt och ha många olika egenskaper. Man kan verkligen få en hund som passar de aktiviteter man tycker om att göra tillsammans med sin hund.
Det är viktigt för oss att de känner sig trygga i den mängd olika situationer de ställs inför under sitt liv hos oss. Alla hundar är olika individer så för oss handlar det om att lära känna varenda en av dem, vilka deras styrkor och svagheter är som individer.
Då våra hundar är arbetande atleter, och vi bor i Norrbotten där det kan bli kallt, har vi väldigt höga krav på maten vi ger dem. De behöver mycket mat med högt fett- och proteininnehåll där varje kalori räknas, dvs inga “tomma kalorier. Därför är både vi och hundarna väldigt nöjda med Halla Pet Food!

Yngve och Yvette Hoel

Yngve and Yvette är syskonparet som har tillhört världseliten i draghundssport/nordisk stil under flera år. De är båda bland Norges mest meriterade idrottsutövare med 61 respektive 10 medaljer från VM och EM (inklusive totalt 17 VM-guld). Yngve (på bild) är regerande mästare i Europa och Norge och har dessutom vunnit två norska kungapokaler.
– Tillsammans har vi fem hundar som är en blandning av vorsteh, pointer och greyhound. Hundar och draghundsport har alltid varit en del av våra liv. Vi är uppvuxna med vorsteh-hundar och varit aktiva i flera olika idrotter, framförallt längdåkning.
Ett riktigt bra foder är helt avgörande för att hundarna ska kunna fungera i vardag såväl som i tävlingssammanhang. Fodret ska vara näringsrikt och tillverkat av bra råvaror med en perfekt sammansättning av fett, protein, kolhydrater och viktiga näringsämnen. Därför är det fantastiskt för oss att ha Halla Pet Food med i laget!

Peter Ekeström

Peter heter jag och har arbetat med hundar i flera decennier, framför allt jakthundar. Jag har skrivit böcker, varit programledare i Svt:s Jaktliv och håller kurser under jaktårets lågsäsong. Höst och vinter jagar jag med egna och andras hundar, framför allt ställande och drivande hundar, då jag också filmar för Astro Sweden och Jakthundar och jakt, som han driver tillsammans med den jagande veterinären Björn Lindevall.

Målet med jakthundar är att få hundarna att jaga självständigt och modigt, samtidigt som följsamheten och viljan till samarbete med människan ska vara lika självklar som lusten att jaga.

En del i både vardag och jakt är att hundarna ska må bra fysiskt och mentalt. För det behövs nyttig energi. Därför utfodrar jag mina hundar foder från Halla Petfood.

Amanda Sylvén

Amanda heter jag och är matte till Tyke & Torsten som är av rasen Grand Danois. Vårt liv består mestadels av utställningar och träning inför olika utställningar. Vi älskar att tävla i olika länder och har hittills varit i Sverige, Danmark, Finland och Litauen. Och självklart tackar vi inte nej till en lugn kväll hemma i soffan ibland.

Tyke var tänkt att bli min sällskapshund, jag testade en gång att ställa ut honom på en utställning och blev besatt. Idag är han champion i 4 länder och innehar två vinnartitlar. Tanken är att Torsten ska följa samma spår men än så länge är han bara en ”liten” valp.

I och med att killarna är så stora och tävlar så har jag alltid lagt ett högt värde i vad de äter. Det har varit viktigt för mig att hitta ett foder som har allt, vilket Halla har. Tyke & Torsten äter majoriteten Hallas färskfoder original men kan även få Lamm & Sport / Junior torrfoder till lunch vilket de inte klagar på.

Julia Larsson

Julia Larsson, jag är 24 år gammal och jag är bosatt utanför Kristianstad i Skåne tillsammans med min hund Harry. Jag tillbringar mycket tid med Harry som är en Chodský Pes, född 2021. Harry är en nyfiken själ, precis som jag. Vi provar gärna på nya saker, fastnar för det mesta. Jag tycker barmarksdrag är väldigt roligt, framför allt bikejouring men också canicross och vandringar är så kul. Vi tränar aktivt inom bruks med inriktning på spår, där planen är att starta appellen under året (2024).

Foder har varit en djungel för oss eftersom Harry har varit väldigt kräsen, men efter att jag äntligen började utfodra med Halla Petfood så har jag nu ett matvrak hemma. Jag utfodrar med Halla Petfood lamm och ris, i kombination med färskfoder Original under lite hårdare perioder.

Kristina Edh

Jag är uppfödare av Gordonsetter under kennelnamnet Zettertjärns sedan 1988. Vi bor på en gård i Västra Jämtland med natur och fjäll runt husknuten. Vi tillbringar mycket tid på fjället/naturen året runt.

Flocken består av både tikar och hane i åldern 12 mån-10 år. Alla vuxna hundar är meriterade på jaktprov och utställning. I flocken finns också en Epagnuel Picard.
Hundarna är aktiva året runt och kan jämföras med elitidrottare, förutom jaktbiten kör vi både kickbike, släde och ski-joring för att det är skoj och ger styrka och kondition.

För mig är valet av foder till hundarna av största vikt då de ska orka många långa dagar på jakt, träning, jaktprov och andra roliga aktiviteter.
Min önskan är ett foder som tillverkas i Sverige av så långt det är möjligt svenska råvaror, är svenskägt och har en närvaro till sina kunder. Halla Petfood uppfyller de kraven och ger hundarna fina magar, blanka pälsar, bra tassar samt att fodret har en hög smaklighet.

Peter Ahlberg

Jag har jagat sedan jag var ca 15 år gammal och är numera hundförare. Jag går ofta på eftersök med mina hundar men också under vanlig jakt. I dagsläget två Jämthundar som jagar främst vildsvin men också älg och björn. Hundarna har ätit Halla Pet Food under många år och det är ett underbart foder. Vi kombinerar färskfoder med torrfoder Prestation Performance 26-20 för att ge full energi under jaktsäsongen. Hundarna återhämtar sig mycket bra med detta foder. De håller sig starka och friska samt att de får en otroligt fin päls bra tänder och muskler.

Top