Valpens första jul

Valpens första jul

Julen är årets vackraste tid och att ha en valp i huset gör den ännu mer minnesvärd. Här är några praktiska tips på hur du och valpen spenderar en riktigt fin första jul:

 

  1. Dekorera varsamt.
   Det kan vara svårt att hålla tillbaka på juldekorationerna i hemmet. Men tänk på att hundar är nyfikna och vill ofta testa att tugga och smaka på allt. Var uppmärksam så din hund inte tuggar i sig glitter, presentsnören mm. Var även försiktig men julgransprydnader. Julgranskulor kan bli väldigt vassa och orsaka skador om hunden får tag på dessa.
  2. Lägg undan godsaker.
   Låt inte choklad eller julgodis ligga framme. Choklad kan vara livsfarligt för en hund. Tänk även på att inte lämna din hund ensam tillsammans med ditt uppdukade julbord… Mys tillsammans istället <3
  3. Håll dig till rutinerna.
   Kanske är det lite extra viktigt att inte glömma bort våra rutiner under julhelgen. Hunden behöver fysisk och mental stimulans. Gå promenader flera gånger per dag. Tänk på att en hund som inte har så mycket päls blir lätt kall, sätt på den ett täcke eller varm tröja. Håll även koll så din hund inte får kramp i tassarna av kylan. Var också noga med att skölja bort vägsalt från trampdynor. Salt fräter och kan orsaka skador om det inte sköljs bort.


Top