Älska snön

Aktiv hund

Älska snön

Under vinterhalvåret spenderar vi allt för många timmar i soffan – det kan vi väl alla erkänna. Först är det stressen inför jul. Sen ska familjen tas hand om under själva julen och till Nyår är vi allesammans ganska slutkörda. Vid det här laget ser soffan ganska lockande ut. Problemet med en riktigt skön soffa är just att det går ut över våra fyrfota vänner. De behöver fortfarande komma ut och leka av sig eller uträtta sina behov.
Här kan du hitta några tips på vad ni tillsammans kan hitta på ute i snön:

  1. Träna luktsinnet.
    Som vi alla vet har hunden utmärkt luktsinne. Snön är perfekt till att gömma leksaker eller favoritbollen i. Prova först att gömma en sak i taget. Avansera sen till att gömma flera saker samtidigt för att se vilken pryl/godisbit din hund gillar bäst.
  2. Gör en klurig snölabyrint.
    Bygg din egna labyrint tillsammans med dina vänner. Anpassa höjden på ”väggarna” beroende på din hunds storlek. Lägg hundens favoritleksak i slutet så får din hund belöning när den hittar rätt.
  3. Gör snöänglar.
    Hitta det perfekta snöstället och ”lek” med din hund… har du tur får du en fin snöängel när din hund rullar sig. Glöm inte att ta med kamera… Har du turen att få en bra bild är kanske nästa års julkort/julklapp redan klar 😉


Top